Točka do polfinala …

Lendava (DSŠ Lendava), 3. 4. 2024

Z dvema zmaga in enim porazom ter rezultatom 20:18 se je že skoraj videl polfinale, ampak šport je šport in v športu je vse mogoče – tako zmage kot porazi. Če je prej Ožbej pri 14:18 izgubljal in potem zmagal z 21:20, sta dekleti v tem primeru izgubili z 20:21. Odločale so moške dvojice, ampak tam sta bila tekmeca močnejša.

Pa da začnemo na začetku. Danes se je ob 5.45 proti daljni Lendavi, na drugo stran Slovenije, odpravilo pet učencev naše šole – dve dekleti in trije dečki. Ker imamo pomanjkanje pri starejših učencih, je tokrat šolo prvič zastopala tako mlada ekipa. Lenča Drmota (6. razred), Žiga Bohinc (7. razred), Nejc Tavčar (7. razred), Eva Ušeničnik (9. razred) ter Ožbej Drmota (9. razred).  

Začeli so dobro, saj so v predtekmovanju premagali dve nasprotni ekipi. Proti OŠ Velika Poljana so zmagali s 3:2, proti OŠ Brezno-Podvelka pa s 5:0. Potem so igrali proti JVIZ OŠ Dobrepolje in izgubili s 3:2.

Tako so osvojili končno 5.–8. mesto.

Kljub vsemu moramo biti veseli, da so še učenci, ki jih zanima badminton in da uživajo v njem. Upam, da bodo zgled mnogim mlajšim učencem, ki se za to igro še odločajo.

Rezultati – predtekmovanje

Rezultati (proti JVIZ OŠ Dobrepolje)

Končni rezultati

Trener in spremljevalec: Igor Pečelin

Zapisala: Mojca Mezeg Drmota

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)